ФМБ. 242 Туризм і рекреація. ОПП «Туризм» / «Туризм і рекреація»
Курс: ФМБ. 242 Туризм і рекреація. ОПП «Туризм» / «Туризм і рекреація» | ГФК ім. В. Чорновола
-
-
Опис ООП
Освітньо-професійна програма
«Туризм» / «Туризм і рекреація»
Галузь знань: 24 Сфера обслуговування
Спеціальність: 242 Туризм і рекреація
Освітньо-професійний ступінь -
фаховий молодший бакалавр
ОПП розроблена проєктна групою у складі:
Голова проєктної групи (гарант освітньо-професійної програми):
Любомира ПАРШИН, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист
Члени проєктної групи:
Світлана ДОБРОВОЛЬСЬКА, кандидат географічних наук, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист
Ольга ВОВЧУК, спеціаліст першої категорії
Випускова ЦК -
циклова комісія дисциплін готельно-ресторанної справи та туризму
Голова ЦК -
Любомира ПАРШИН, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист
-
! Для перегляду програми навчальної дисципліни оберіть відповідний освітній компонент на структурно-логічній схемі
-
Оберіть семестр
-
-
-
========================= Фахова підготовка =========================
-
Компонент ОП - обов'язкова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни – 90 год. (3 кредити ECTS)
Розподіл за семестрами
І семестр
ІІ семестр
ІІІ семестр
ІV семестр
V семестр
VІ семестр
Тижневе навантаження
2 год/тиждень Форма підсумкового контролю
диференційований залік Мета дисципліни -
Метою вивчення дисципліни є формування у здобувачів освіти національно-мовної особистості; опанування вимог до складання та оформлення найуживаніших професійних документів; формування практичних навичок ділового усного і писемного професійного спілкування. Результати навчання -
РН 3 Володіти державною та іноземною мовами у професійній діяльності
РН 12 Застосовувати навички командної роботи, лідерства для налагодження комунікації у професійній діяльності
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 14 Застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг у професійній діяльності
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
Перейти до НМК (викл. Павелко Я.Б.)
-
Компонент ОП - обов'язкова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни - 300 год / 10 кредитів ECTS
Розподіл за семестрами І семестр ІІ семестр ІІІ семестр ІV семестр V семестр VІ семестр VIІ семестр VIIІ семестр тижневе 3 год/тиждень 4 год/тиждень 4 год/тиждень Форма підсумкового контролю диференційований залік диференційований залік екзамен Мета дисципліни -
формування необхідної комунікативної компетентності в сферах професійного та ситуативного спілкування в усній і письмовій формах, навичок практичного володіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, що обумовлена професійними потребами; оволодіння новітньою фаховою інформацією через іноземні джерела
Результати навчання -
РН 3 Володіти державною та іноземною мовами у професійній діяльності
РН 14 Застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг у професійній діяльності
Перейти до НМК (англ.) (викл. Баб'юк О.В.)
-
Компонент ОП - обов'язкова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни – 225 год. (7,5 кредитів ECTS)
Розподіл за семестрами
І семестр
ІІ семестр
ІІІ семестр
ІV семестр
V семестр
VІ семестр
Тижневе навантаження
4 год/тиждень 4 год/тиждень Форма підсумкового контролю
диференційований залік екзамен Мета дисципліни -
формування комунікативної, лінгвістичної, соціокультурної компетенцій здобувачів освіти з метою здійснення ними ефективної міжкультурної комунікації в різних сферах життя та реалізації практичних завдань професійної діяльності
Результати навчання -
РН3. Володіти державною та іноземною мовами у професійній діяльності.
РН14. Застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг у професійній діяльності
Перейти до НМК (викл. Ятчук М.А.)
-
Компонент ОП - обов'язкова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни – 330 год. (11 кредитів ECTS)
Розподіл за семестрами
І семестр
ІІ семестр
ІІІ семестр
ІV семестр
V семестр
VІ семестр
Тижневе навантаження
4 год/ тиждень 4 год/тиждень 4 год/тиждень Форма підсумкового контролю
диференційований залік диференційований залік екзамен Мета дисципліни -
Метою вивчення навчальної дисципліни є формування базових теоретичних знань, ціннісних установок і фахових компетентностей з основ та особливостей турагентської й туроператорської діяльності, оволодіння технологією туроперейтину в процесі формування і збуту туристичного продукту, які забезпечать кваліфіковану професійну діяльність у сфері туризму і рекреації. Результати навчання -
РН 1 Застосовувати нормативно-правові акти у професійній діяльності
РН 2 Застосовувати правові норми, норми з охорони праці, безпеки життєдіяльності, охорони довкілля у професійній діяльності
РН 4 Розв’язувати типові спеціалізовані задачі у професійній діяльності
РН 7 Інформувати споживачів про умови надання туристичних послуг
РН 8 Застосовувати навички клієнтоорієнтованого сервісу у професійній діяльності
РН 9 Брати участь у підготовці проєктів договорів туристичного, екскурсійного, готельного обслуговування
РН 10 Забезпечувати процес комплексного обслуговування клієнтів під час надання туристичної послуги та реалізації туристичного продукту
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 14 Застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг у професійній діяльності
РН 15 Використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології для розв’язання професійних задач
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
РН 17 Пояснювати особливості організації рекреаційно-туристичного простору та суб’єктів індустрії туризму
РН 18 Враховувати індивідуальне і культурне різноманіття у технологічних процесах туристичного обслуговування
РН 19 Вміти працювати з туристичною документацією, картографічним матеріалом в процесі розробки, просування та реалізації туристичного продукту, презентувати туристичний інформаційний матеріал
Перейти до НМК (викл. Паршин Л.А.)
-
Компонент ОП - обов'язкова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни – 105 год. (3.5 кредити ECTS)
Розподіл за семестрами
І семестр
ІІ семестр
ІІІ семестр
ІV семестр
V семестр
VІ семестр
Тижневе навантаження
4 год/тиждень Форма підсумкового контролю
диференційований залік Мета дисципліни -
Метою вивчення навчальної дисципліни є формування у здобувачів освіти системних теоретичних знань, фахових компетентностей і практичних навичок, необхідних для розв’язання типових спеціалізованих задач у професійній діяльності в умовах клієнтоорієнтованого сервісу та забезпечення процесу ресторанного обслуговування під час надання туристичних послуг і реалізації туристичного продукту. Результати навчання -
РН 1 Застосовувати нормативно-правові акти у професійній діяльності
РН 2 Застосовувати правові норми, норми з охорони праці, безпеки життєдіяльності, охорони довкілля у професійній діяльності
РН 4 Розв’язувати типові спеціалізовані задачі у професійній діяльності
РН 8 Застосовувати навички клієнтоорієнтованого сервісу у професійній діяльності
РН 10 Забезпечувати процес комплексного обслуговування клієнтів під час надання туристичної послуги та реалізації туристичного продукту
РН 11 Застосовувати знання з основ психології, що сприяють розвитку загальної культури, для розв’язання професійних задач
РН 12 Застосовувати навички командної роботи, лідерства для налагодження комунікації у професійній діяльності
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 14 Застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг у професійній діяльності
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
РН 17 Пояснювати особливості організації рекреаційно-туристичного простору та суб’єктів індустрії туризму
РН 18 Враховувати індивідуальне і культурне різноманіття у технологічних процесах туристичного обслуговування
Перейти до НМК (викл. Гладчук О.П.)
-
Компонент ОП - обов'язкова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни – 150 год. (5 кредити ECTS)
Розподіл за семестрами
І семестр
ІІ семестр
ІІІ семестр
ІV семестр
V семестр
VІ семестр
Тижневе навантаження
4 год/тиждень Форма підсумкового контролю
екзамен Мета дисципліни -
Метою дисципліни є формування навичок, ціннісних установок, фахових компетентностей щодо економічної діяльності підприємств туристичної індустрії, організації підприємницької діяльності, прийнятті економічних рішень у ринкових умовах, що дозволяють здобувачам освіти вести професійну діяльність у сфері туризму та правильно розуміти і використовувати економічні закони, що діють на туристичному ринку. Результати навчання -
РН 4 Розв’язувати типові спеціалізовані задачі у професійній діяльності
РН 8 Застосовувати навички клієнтоорієнтованого сервісу у професійній діяльності
РН 12 Застосовувати навички командної роботи, лідерства для налагодження комунікації у професійній діяльності
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 14 Застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг у професійній діяльності
РН 15 Використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології для розв’язання професійних задач
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
РН 17 Пояснювати особливості організації рекреаційно-туристичного простору та суб’єктів індустрії туризму
Перейти до НМК (викл. Шендирук Н.М.)
-
Компонент ОП - вибіркова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни - 90 год / 3 кредити ECTS
Розподіл за семестрами І семестр ІІ семестр ІІІ семестр ІV семестр V семестр VІ семестр тижневе 4 год/тиждень Форма підсумкового контролю диференційований залік Спеціалізований туризм
Сільський туризм
Мета дисципліни -
Метою вивчення навчальної дисципліни є формування системи теоретичних знань щодо видів розвитку спеціалізованого туризму в Україні та світі, їх ресурсного та інфраструктурного забезпечення, а також набуття фахових компетентностей з формування спеціалізованих турів відповідно до мети подорожі.
Мета дисципліни -
Метою вивчення навчальної дисципліни є формування у здобувачів освіти систематизованих і структурованих знань щодо функціонування та розвитку сільського туризму на принципах сталого розвитку, а також набуття фахових компетентностей з особливостей організації і проблематики розвитку сільського туризму як в Україні, так і за її межами. Результати навчання -
РН 6 Аналізувати ресурсний потенціал рідного краю, країн, регіонів щодо стану і перспектив розвитку туризму
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
РН 18 Враховувати індивідуальне і культурне різноманіття у технологічних процесах туристичного обслуговування
РН 19 Вміти працювати з туристичною документацією, картографічним матеріалом у процесі розробки, просування та реалізації туристичного продукту, презентувати туристичний інформаційний матеріал
Результати навчання -
РН 1 Застосовувати нормативно-правові акти у професійній діяльності РН 6 Аналізувати ресурсний потенціал рідного краю, країн, регіонів щодо стану і перспектив розвитку туризму
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
РН 17 Пояснювати особливості організації рекреаційно-туристичного простору та суб’єктів індустрії туризму
РН 19 Вміти працювати з туристичною документацією, картографічним матеріалом у процесі розробки, просування та реалізації туристичного продукту, презентувати туристичний інформаційний матеріал
Навчальна програма
Перейти до НМК (викл. Паршин Л.А.)
Навчальна програма
Перейти до НМК (викл. Паршин Л.А.)
-
Гастрономічний туризм / Курортологія / Основи рекламно-інформаційної роботи підприємств сфери послуг
Компонент ОП - вибіркова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни - 90 год / 3 кредити ECTS
Розподіл за семестрами І семестр ІІ семестр ІІІ семестр ІV семестр V семестр VІ семестр тижневе 4 год/тиждень Форма підсумкового контролю диференційований залік Гастрономічний туризм
Курортологія
Мета дисципліни -
Метою вивчення навчальної дисципліни є формування теоретичних знань, фахових компетентностей та практичних навичок для здатності ідентифікувати ресурсний потенціал гастрономічного туризму країн, регіонів, з урахуванням культурного різноманіття заради здійснення професійної діяльності з надання туристичних послуг і реалізації туристичного продукту.
Мета дисципліни -
Метою вивчення навчальної дисципліни є забезпечення здобувачів освіти базовими теоретичними знаннями щодо використання природно-кліматичних та санаторно-рекреаційних курортних ресурсів, а також формування професійної компетентності у сфері історичного розвитку та сучасної організації санаторно-курортної справи в Україні і світі. Результати навчання -
РН 6 Аналізувати ресурсний потенціал рідного краю, країн, регіонів щодо стану і перспектив розвитку туризму
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 17 Пояснювати особливості організації рекреаційно-туристичного простору та суб’єктів індустрії туризму
РН 18 Враховувати індивідуальне і культурне різноманіття у технологічних процесах туристичного обслуговування
РН 19 Вміти працювати з туристичною документацією, картографічним матеріалом у процесі розробки, просування та реалізації туристичного продукту, презентувати туристичний інформаційний матеріал
Результати навчання -
РН 2 Застосовувати правові норми, норми з охорони праці, безпеки життєдіяльності, охорони довкілля у професійній діяльності РН 6 Аналізувати ресурсний потенціал рідного краю, країн, регіонів щодо стану і перспектив розвитку туризму
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
РН 17 Пояснювати особливості організації рекреаційно-туристичного простору та суб’єктів індустрії туризму
РН 18 Враховувати індивідуальне і культурне різноманіття у технологічних процесах туристичного обслуговування
РН 19 Вміти працювати з туристичною документацією, картографічним матеріалом у процесі розробки, просування та реалізації туристичного продукту, презентувати туристичний інформаційний матеріал
Навчальна програма
Перейти до НМК (викл. Гладчук О.П.)
Навчальна програма
Перейти до НМК (викл. Паршин Л.А.)
Основи рекламно-інформаційної роботи підприємств сфери послуг
Мета дисципліни - Метою вивчення навчальної дисципліни є формування у здобувачів освіти теоретичних знань та практичних навичок з управління рекламною діяльністю на рівні підприємств сфери послуг, опанування сучасних підходів до організації рекламно-інформаційної роботи, засвоєння принципів її функціонування та значення для забезпечення конкурентоспроможності бізнесу
Результати навчання - РН 4 Розв’язувати типові спеціалізовані задачі у професійній діяльності
РН 8 Застосовувати навички клієнтоорієнтованого сервісу у професійній діяльності
РН 11 Застосовувати знання з основ психології, що сприяють розвитку загальної культури, для розв’язання професійних задач
РН 12 Застосовувати навички командної роботи, лідерства для налагодження комунікації у професійній діяльності
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 15 Використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології для розв’язання професійних задач
РН 17 Пояснювати особливості організації рекреаційно-туристичного простору та суб’єктів індустрії туризму
РН 14 Застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг у професійній діяльності
РН 15 Використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології для розв’язання професійних задач
РН 18 Враховувати індивідуальне і культурне різноманіття у технологічних процесах туристичного обслуговування
РН 19 Вміти працювати з туристичною документацією, картографічним матеріалом у процесі розробки, просування та реалізації туристичного продукту, презентувати туристичний інформаційний матеріал
Навчальна програма
Перейти до НМК (викл. Муха Р.А.)
-
Компонент ОП - обов'язкова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни – 45 год. (1.5 кредити ECTS)
Розподіл за семестрами
І семестр
ІІ семестр
ІІІ семестр
ІV семестр
V семестр
VІ семестр
Тижневе навантаження
Форма підсумкового контролю
диференційований залік Мета -
формування нового туристичного продукту в межах визначених областей, регіонів, дестинацій шляхом аналізу туристичного потенціалу, визначення цільової аудиторії, розробки маршруту туру і відповідної документації, розрахунку вартості та шляхів його реалізації Результати навчання -
РН 3 Володіти державною та іноземною мовами у професійній діяльності
РН 4 Розв’язувати типові спеціалізовані задачі у професійній діяльності
РН 6 Аналізувати ресурсний потенціал рідного краю, країн, регіонів щодо стану і перспектив розвитку туризму
РН 9 Брати участь у підготовці проєктів договорів туристичного, екскурсійного, готельного обслуговування
РН 10 Забезпечувати процес комплексного обслуговування клієнтів під час надання туристичної послуги та реалізації туристичного продукту
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 15 Використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології для розв’язання професійних задач
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
РН 17 Пояснювати особливості організації рекреаційно-туристичного простору та суб’єктів індустрії туризму
РН 19 Вміти працювати з туристичною документацією, картографічним матеріалом в процесі розробки, просування та реалізації туристичного продукту, презентувати туристичний інформаційний матеріал
Перейти до НМК (викл. Вовчук О.М., Добровоська С.Я., Паршин Л.А.))
-
Компонент ОП - обов'язкова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни – 270 год. (9 кредити ECTS)
Розподіл за семестрами
І семестр
ІІ семестр
ІІІ семестр
ІV семестр
V семестр
VІ семестр
Тижневе навантаження
Форма підсумкового контролю
диференційований залік Мета -
Мета проходження виробничої практики полягає у здобутті практичного досвіду вивчення організаційної структури та основних напрямків діяльності туристичного підприємства, аналізу процесів створення, просування та реалізації туристичних продуктів, ознайомленні з кадровим забезпеченням і розподілом функціональних обов’язків, дослідженні маркетингових стратегій, економічної ефективності та рекламної діяльності компанії, а також у формуванні навичок взаємодії з клієнтами, ведення документації, організації туристичних послуг і розробки рекомендацій щодо підвищення якості та конкурентоспроможності туристичного бізнесу Результати навчання -
РН 1 Застосовувати нормативно-правові акти у професійній діяльності
РН 2 Застосовувати правові норми, норми з охорони праці, безпеки життєдіяльності, охорони довкілля у професійній діяльності
РН 3 Володіти державною та іноземною мовами у професійній діяльності
РН 4 Розв’язувати типові спеціалізовані задачі у професійній діяльності
РН 5 Пояснювати суспільні пріоритети щодо охорони туристичних ресурсів України та збереження довкілля під час виконання професійних обов’язків
РН 6 Аналізувати ресурсний потенціал рідного краю, країн, регіонів щодо стану і перспектив розвитку туризму
РН 7 Інформувати споживачів про умови надання туристичних послуг
РН 8 Застосовувати навички клієнтоорієнтованого сервісу у професійній діяльності
РН 9 Брати участь у підготовці проєктів договорів туристичного, екскурсійного, готельного обслуговування
РН 10 Забезпечувати процес комплексного обслуговування клієнтів під час надання туристичної послуги та реалізації туристичного продукту
РН 11 Застосовувати знання з основ психології, що сприяють розвитку загальної культури, для розв’язання професійних задач
РН 12 Застосовувати навички командної роботи, лідерства для налагодження комунікації у професійній діяльності
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 14 Застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг у професійній діяльності
РН 15 Використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології для розв’язання професійних задач
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
Перейти до НМК (викл. Добровольська С.Я., Вовчук О.М., Паршин Л.А.)
-
========================= Атестація здобувачів ФПО =========================
-
Компонент ОП - обов'язкова дисципліна підготовки ФМБ
Загальний обсяг дисципліни – 45 год. (1,5 кредита ECTS)
Розподіл за семестрами
І семестр
ІІ семестр
ІІІ семестр
ІV семестр
V семестр
VІ семестр
Тижневе навантаження
Форма підсумкового контролю
кваліфікаційний іспит Мета дисципліни -
Метою кваліфікаційного іспиту є оцінювання результатів навчання, досягнутих здобувачем освіти за підсумками опанування освітньо-професійної програми Результати навчання -
РН 1 Застосовувати нормативно-правові акти у професійній діяльності
РН 2 Застосовувати правові норми, норми з охорони праці, безпеки життєдіяльності, охорони довкілля у професійній діяльності
РН 3 Володіти державною та іноземною мовами у професійній діяльності
РН 4 Розв’язувати типові спеціалізовані задачі у професійній діяльності
РН 5 Пояснювати суспільні пріоритети щодо охорони туристичних ресурсів України та збереження довкілля під час виконання професійних обов’язків
РН 6 Аналізувати ресурсний потенціал рідного краю, країн, регіонів щодо стану і перспектив розвитку туризму
РН 7 Інформувати споживачів про умови надання туристичних послуг
РН 8 Застосовувати навички клієнтоорієнтованого сервісу у професійній діяльності
РН 9 Брати участь у підготовці проєктів договорів туристичного, екскурсійного, готельного обслуговування
РН 10 Забезпечувати процес комплексного обслуговування клієнтів під час надання туристичної послуги та реалізації туристичного продукту
РН 11 Застосовувати знання з основ психології, що сприяють розвитку загальної культури, для розв’язання професійних задач
РН 12 Застосовувати навички командної роботи, лідерства для налагодження комунікації у професійній діяльності
РН 13 Здійснювати пошук, оброблення й аналізування інформації з різних джерел у професійній діяльності
РН 14 Застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами туристичних послуг у професійній діяльності
РН 15 Використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології для розв’язання професійних задач
РН 16 Визначати зміст базових понять з туризмознавства, організації туристичного обслуговування та рекреаційної діяльності у контексті зв’язку зі світоглядними та суміжними науками
РН 17 Пояснювати особливості організації рекреаційно-туристичного простору та суб’єктів індустрії туризму
РН 18 Враховувати індивідуальне і культурне різноманіття у технологічних процесах туристичного обслуговування
РН 19 Вміти працювати з туристичною документацією, картографічним матеріалом в процесі розробки, просування та реалізації туристичного продукту, презентувати туристичний інформаційний матеріал
Перейти до НМК (викл. Паршин Л.А., Вовчук О.М.)
-