Технологія та організація туристичної діяльності

Туризмологія: підручник

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Торяник В.М., Сардак С.Е. Джинджоян В.В. Туризмологія : підручник. За загальною редакцією доктора юридичних наук, професора В.О. Негодченка Дніпро: ДГУ, 2022. 306 с.

Розглянуто питання щодо різноманіття туризму як унікального соціального явища і соціального інституту, місця та ролі туризмології як концептуального розуміння цивілізаційної природи, ціннісної і смислової основи, культурного значення, а також економічного, правового, етико- психологічного, педагогічного та інших сутнісно-функціональних аспектів людського життя. Наведені матеріали ґрунтовно розкривають теоретичні основи та практичний інструментарій функціонування індустрії туризму з урахуванням національного та світового досвіду. Уміщені основні поняття дисципліни, питання для оцінювання рівня засвоєння матеріалу, словник- довідник, додатки та список рекомендованої літератури. Призначено для викладачів, молодих вчених, здобувачів вищої освіти, слухачів шкіл бізнесу та масового читача.

Туристично-краєзнавчі студії: конспект лекцій

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Кочеткова І.В. Туристично-краєзнавчі студії: конспект лекцій для студентів спеціальності 242 Туризм освітньої програми «Гастрономічний туризм» (електронне видання). К., 2023. с. 92.

Конспект лекцій розкриває зміст дисципліни «Туристично-краєзнавчі студії», містить виклад матеріалу, що подається на лекціях. Рекомендовано для студентів, які здобувають освіту за освітньо- кваліфікаційним рівнем бакалавра.

Організація туризму та туристичної діяльності Ч. 1

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Дергоусова А. О., Зайкіна Г. М. Організація туризму та туристичної діяльності: Конспект лекцій. – Харків: УкрДУЗТ, 2019. Ч. 1. 53 с.

В конспекті лекцій висвітлено сутність туристичної діяльності, основні положення та сучасне визначення поняття туризму. Розглянуто історичні передумови виникнення туризму, туристично-рекреаційні ресурси України та державну політику регулювання туристичної діяльності. Також розглянуто умови й принципи діяльності підприємств на туристичному ринку, особливості міжнародної співпраці та організації у туризмі.

Організація туризму та туристичної діяльності Ч. II

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Дергоусова А. О., Зайкіна Г. М. Організація туризму та туристичної діяльності: Конспект лекцій. – Харків: УкрДУЗТ, 2019. Ч. 2. 58 с.

В конспекті лекцій висвітлено сутність туристичної діяльності, основні положення та сучасне визначення поняття туризму. Розглянуто історичні передумови виникнення туризму, туристично-рекреаційні ресурси України та державну політику регулювання туристичної діяльності. Також розглянуто умови й принципи діяльності підприємств на туристичному ринку, особливості міжнародної співпраці та організації у туризмі.

Основи туризмології

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Основи туризмології: навч. посіб. / Кручек О.А., Соляник С.Ф., Гордієнко С.І Парубець О.В. — Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2020, — 234 с.

У навчальному посібнику визначено сутність туризму як феномену суспільного розвитку, подано концептуальне розуміння його цивілізаційної природи. В роботі визначено базові засади теорії туризму, теоретико-методологічні джерела її формування, сутнісно-функціональні аспекти розвитку науки про туризм. Посібник розрахований на студентів магістратури, викладачів профільних навчальних закладів, фахівців сфери туризму.

Організація туристичної діяльності

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Організація туристичної діяльності : навч. посібник/ О. Є. Кузьмін, А. В. Дубодєлова, І. Я. Кулнняк, Х. Ю. Малкуш. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2022. З52 с.

У навчальному посібнику висвітлено теоретичні та прикладні аспекти організування туристичної діяльності. Систематизовано і структуризовано туристичні ресурси та туристичні райони України. Розглянуто основні засади державного управління туристичною діяльністю. Описано процеси формування, просування та реалізації туристичного продукту. Охоплено широке коло питань, пов’язаних з організуванням розміщування і харчування, транспортного забезпечення та екскурсійного обслуговування туристів. Значну увагу приділено започаткуванню туристичного бізнесу. Виклад теоретичних аспектів супроводжується прикладами і практичними рекомендаціями. Для студентів вищих навчальних закладів усіх форм навчання, слухачів системи перекваліфікації, аспірантів. Буде корисним для підприємців, менеджерів, фахівців та усіх, хто цікавиться туризмом і прагне поглибити свої знання у такій сфері діяльності.

Туроперейтинг

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Туроперейтинг: підруч. / за заг. ред. д.е.н., проф. В. Я. Брича. – Тернопіль : Екон. думка ТНЕУ, 2017. – 440 с.

Підручник сприятиме формуванню у студентів теоретичних та практичних знань з питань туроперейтингу. У виданні розкрито особливості організації діяльності туроператора, охарактеризовано технологічні процеси проектування, розробки та збуту турпродук- ту, висвітлено особливості співпраці туроператора з постачальниками та ділови- ми партнерами, розкрито фінансові та облікові аспекти туроперейтингу, виявлено критерії оцінки якості комплексного туристичного обслуговування, висвітлено можливості інформаційних технологій в діяльності туроператора. Підручник рекомендовано для студентів напряму підготовки «Туризм» галузі знань «Сфера обслуговування», викладачів, аспірантів та фахівців, які вивча- ють питання туристичної індустрії.

Туристичні послуги і туроператорська діяльність: конспект лекцій

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Туристичні послуги і туроператорська діяльність: конспект лекцій для студентів денної та заочної форми навчання / Державний біотехнологічний університет; упоряд.: С.О. Заїка, С.М. Калініченко, Л.С. Харчевнікова, А.В Грібіник - Харків: ДБТУ |б. в.|, 2023. - 108 с.

Видання о призначене для вивчення теоретичного матеріалу з дисципліни «Туристичні послуги і туроператорська діяльність». В конспекті лекцій викладено: поняття туризму та історичні аспекти його розвитку; понятійний апарат туроперейтингу; особливості формування і функціонування туристичної індустрії; основи забезпечення безпеки в туризмі; особливості світової і національної туристичної політики; механізми регулювання туризму; середовище міжнародного туроперейтингу та тенденції його розвитку. Для здобувачів вищої освіти денної і заочної форми навчання.

Туроперейтинг: у питаннях та відповідях

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Щука Галина: Туроперейтинг: у питаннях та відповідях. Навчальний посібник. Берегове, Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II., 2023. 99 c.

У навчальному посібнику у формі «запитання – відповідь» подаються базові теоретичні та організаційно-правові основи туроперейтингу, розглядається туристичний продукт як результат туроператорської діяльності, особливості та технології його проектування, правила формування програм перебування туристів. Особливу увагу приділено договірним стосункам туроператорів з виробниками туристичних послуг, питанням ціноутворення, фінансовій та обліковій діяльності туроператора; характеризуються методи просування турпродукту; аналізується сучасний стан туроператорських фірм України. Для студентів першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Туризм і рекреація», а також може бути використаний на початковому (молодший бакалавр) та другому (магістерському) рівнях даної спеціальності. Посібник також може бути корисним працівникам туристичних фірм, підприємств та організацій.

Інноваційні технології у ресторанному, готельному господарстві та туризмі

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Досліджено інноваційні методи управління персоналом, матеріальними ресурсами, інформацією, впровадження інфраструктурних і технологічних та інших інновацій у діяльність ресторанних, готельних та туристських підприємств. Наведено вітчизняний та закордонний досвід впровадження інновацій на підприємствах зазначеної сфери.
Навчальний посібник розрахований на студентів і викладачів спеціальностей «Готельна і ресторанна справа», «Туризм», фахівців із ресторанного, готельного господарства, туризму, науковцям і практикам, які працюють у галузі управління інноваціями, а також для всіх, хто цікавиться цією проблематикою.

Влащенко Н. М. Інноваційні технології у ресторанному, готельному господарстві та туризмі : навч. посібник / Н. М. Влащенко ; Харків. нац. ун-т міськ. госпва ім. О. М. Бекетова. – Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2018. – 373 с

Організація та планування діяльності туристичних підприємств: теорія та практика

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Мальська М. П. Організація та планування діяльності туристичних підприємств: теорія та практика: навч. посіб. К. : ЦУЛ, 2021, 248 с.

В посібнику викладений зміст лекційного матеріалу курсу «Організація та планування діяльності туристичних установ». Посібник розкриває зміст проведення планування на туристичних фірмах. Поглиблює теоретичні знання та методологічну основу здійснення техніко-, економіко- та бізнес-планування на туристичних підприємствах. Також практичні завдання допоможуть студентам оволодіти теоретичними знаннями на практиці. Для студентів вищих навчальних закладів, які готуються працювати в сфері туризму, а також усіх зацікавлених фахівців, які займаються організацією, плануванням і управлінням туристичним господарством

» Туризм і рекреація