Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Сторінка:  1  2  3  (Далі)
  Все

Б

Безпека життєдіяльності, охорона праці та цивільний захист

 

Безпека життєдіяльності у сфері туризму

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

У навчальному посібнику розглянуто теоретичні та методичні питання забезпечення безпеки життюдіяльності туристів і працівників туристичної індустрії. Основна увага приділена оцінці впливу небезпеки на туриста, методам її ідентифікації, засобам і способам створення безпечного середовища для туриста та обслуговуючого персоналу, а також вибору та зостусуавнню захисних засобів в екстремальних та надзвичайно небезпечних умовах життєдіяльності.

Козинець В. М. Безпека життєдіяльності у сфері туризму: Навч. Посіб. / В. М. Козинець. К. : Кондор, 2023, 576 с.

Основи охорони праці

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Мета цього підручника - допомогти студентам у підготовці до практичних занять, заліків, екзаменів, при написанні рефератів відповідно до навчвльної програми нормативної дисципліни «Основи охорони праці» для вищих навчальних закл адів освіти, затвердженої міністерством освіти Украіни. Для студентів вищих навчальних закл адів, працівник ів служб охорони праці підприємст в, організацій та установ.

Грищук М. В. Основи охорони праці: Підруч. К. : Кондор. 2023. 240 с.

Охорона праці в туристському комплексі

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Банько В.Г. Охорона праці в туристському комплексі: навч. посіб.- К. : кнт, 2021.232 с.

У навчальному посібнику розглядаються правові та організаційні основи охорони праці, техніки безпеки при експлуатації туристського комплексу, виробнича санітарія та гігієна, основні положення протипожежного захисту в туристському комплексі та надання першої долікарської допомоги потерпілим тощо. Розрахований на студентів вузів і технікумів економічних спеціальностей, а також слухачів другої вищої освіти. Може бути корисним широкому загалу фахівців сфери послуг.

Цивільний захист і охорона праці в галузі

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Ковжога С. О. Цивільний захист і охорона праці в галузі : навч. посіб. / С. О. Ковжога, С.А. Тузіков, Є. В. Карманний, А. П. Зенін. Харків : Право, 2018. 192 с.

Перший змістовний модуль навчального посібника присвячений питанням організації і проведення цивільного захисту населення і працівників в умовах надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру і містить достатню навчально-методичну інформацію для пізнання змісту та правильного застосування відповідних заходів захисту в умовах надзвичайних ситуацій. Наведено законодавче і нормативно-правове забезпечення цивільного захисту держави, установ і організацій, розглянуто призначення, завдання і основні заходи у сфері цивільного захисту, а також структура, режими функціонування та система органів управління єдиної державної системи цивільного захисту України. Основна увага приділяється вивченню питань організації цивільного захисту в установах і організаціях як об’єкта системи цивільного захисту України, що дає можливість студентам університету отримати необхідні знання з найважливіших питань цивільного захисту. Питання охорони праці в галузі відображені у другому змістовному модулі посібника та розкривають зміст охорони праці як системи правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження здоров’я і працездатності людини в процесі праці. Студентам розкривається основна ідеологія існуючої системи управління охорони праці: це загальне розуміння всіма учасниками виробничого процесу наявності ризиків отримання травм на надбання професійних захворювань; і необхідність вжиття заходів захисту людини від негативного впливу шкідливих виробничих факторів.

Цивільна безпека. Навчальний посібник 

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Михайлюк В. О., Халмурадов Б. Д.Цивільна безпека. Навчальний поcібник К: Центр Учбової літератури 2022.158 с.

Навчальний посібник призначено для студентів вищих навчальних закладів, котрі вивчають дисципліни “Безпека життєдіяльності” та “Цивільна оборона“ за всіма фахами, а також для викладачів цих дисциплін. У навчальному посібнику наведено загально прийняті підходи, що застосовуються при розробці управлінських рішень щодо забезпечення стійкості території держави, її регіонів, адміністративно територіальних одиниць та об’єктів економіки у надзвичайних ситуаціях, і містяться типові методики виконання студентами практичних та розрахунково-графічних робіт під час опанування дисциплін напрямку “Безпека життєдіяльності”. Він може бути корисним також студентам при виконанні розділу з безпеки життєдіяльності та цивільної оборони в дипломних роботах (проектах) і керівному та командно-начальницького складу аварійно-рятувальних служб об’єктів економі ки при підготовці та проведенні відповідних занять з підлеглими. Табл. 55, додатків 4, рисунків 15.

Основи охорони праці

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Я. І. Бедрій, Ю. Л. Дещинськмй, О. С. Мурін та ін. Основи охорони праці: Навчальний посібник/За ред. Я. І. Бедрія. - 3-тє виб., переробл. і доп. - Львів: "Магнолія 2006", 2024.- 292 с.

Посібник написано відповідно до типової програми нормативної дисципліни "Основи охорони праці", яка була затверджена Міністерством освіти і науки України 31 липня 1997 р., адаптовано до нової редакції Закону України "Про охорону праці", зокрема до ЗАІін і доповнень, які f5ули внесені в нього Законом України М 229-IV від 21 листопада 2002 року.

Безпека життєдіяльності та цивільний захист

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Безпека життєдіяльності та цивільний захист: Підручник. / О. Г. Левченко, О. В. Землянська, Н. А. Праховнік, В. В. Зацарний; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Київ: Каравела, 2021. – 268 с. Друге видання підручника.

Викладено загальні питання безпеки, ідентифіковано та класифіковано потенційні небезпеки, подано їх властивості, способи і засоби захисту від їх впливу, питання моніторингу та аналізу ризиків, основи санітарногігієнічних умов праці та методи профілактики професійних захворювань, загрози, що призводять до надзвичайних ситуацій, способи та засоби цивільного захисту населення і територій під час виникнення надзвичайної ситуації, принципи надання першої долікарської допомоги. Особливу увагу приділено особистій та колективній безпеці в повсякденних умовах та під час надзвичайних ситуацій і воєнного стану. Підручник відповідає програмі єдиного комплексного курсу «Безпека життєдіяльності та цивільний захист», складеного відповідно до законодавства України. Для студентів та викладачів закладів вищої освіти всіх спеціальностей з природничих, соціально-гуманітарних наук та інформаційнокомунікаційних технологій. Додатки до підручника викладено окремою книгою.


В

Вступ до гостинності та історія туризму

Історія туризму

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Устименко Л. М., Афанасьєв І. Ю. Історія туризму : Навч. посіб. 4-те вид., переробл. та допов. Київ, Алерта, 2023. 378 с: іл.

У 4-му, переробленому та доповненому, виданні навчального посібника «Історія туризму» розповідається про появу, поширення туризму в багатьох регіонах планети, включно з формуванням українського бізнесу й політики в туристичній галузі. Охарактеризовано, проілюстровано головні етапи розвитку міжнародного та українського туризму, розглянуто особистий внесок сотень видатних осіб, які сприяли становленню, вдосконаленню сфери гостинності, транспортної інфраструктури, туристичної справи. Багато уваги приділено ресурсам, методам, прийомам, які використовувалися для промоції подорожей, туристичних послуг у різних країнах, обставинах, із різними технологіями. Навчальний посібник рекомендовано закладам, які готують бакалаврів за освітніми програмами: «Туризм», «Міжнародний туризм», «Культурний туризм та музейний менеджмент». Для студентів, аспірантів, викладачів вишів, які спеціалізуються на підготовці фахівців туризму та суміжних напрямів освітньої, наукової та практичної діяльності.

Інноваційні технології в туризмі та гостинності

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Розкрито інновації у соціально-культурному сервісі та туризмі з використанням досвіду вітчизняних та зарубіжних досліджень, особливості інноваційних процесів, а також еволюційні зміни у цих галузях. Розглянуто функції інновацій та управління інноваційною діяльністю у туризмі та гостинності, принципи сталого розвитку туризму, методи оцінки економічної ефективності інновацій, вплив науково-технічного прогресу у суміжних з туризмом галузях на нововведення у туристській діяльності. Наведені матеріали ґрунтовно розкривають теоретичні основи та практичний інструментарій функціонування індустрії туризму з урахуванням національного та світового досвіду. Уміщені основні поняття дисципліни, завдання для поточного оцінювання і питання до підсумкового контролю щодо засвоєння матеріалу,та список рекомендованої літератури. Призначено для здобувачів вищої освіти, аспірантів, викладачів та фахівців, які приймають інноваційні рішення.

Джинджоян В.В. Інноваційні технології в туризмі та гостинності: навч.посіб./ В.В. Джинджоян та ін. К.: Каравела, 2024. 340 с.

Історія туризму: навч. посіб.

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Лиман С. І. та ін. Історія туризму: навч. посіб. Суми: Університетська книга, 2023, 372 с.

У навчальному посібнику висвітлюються етапи історії світового та вітчизняного туризму – від подорожей у стародавні часи дотепер. Висвітлюються процеси зародження й розвитку туризму в Україні та світі, виникнення туристичних підприємств, створення міжнародних туристичних організацій, глобалізації туризму. Узагальнюється історичний досвід різних народів у туристичній галузі. Для студентів, аспірантів, викладачів, усіх, хто цікавиться історією подорожей та туризму.


Г

Гастрономічний туризм

Їжа та історія

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Колектив авторів: Брайченко Олена, Гримич Марина, Лильо Ігор, Резніченко Віталій Україна. Їжа та історія. Київ : ФОП Брайченко О. Ю., 2021. 286 с

Книжка розповідає про українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України. Розкриває потенціал кулінарної дипломатії та вчить готувати страви, які закохують в Україну

Гастрономічний туризм

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

У навчальному посібнику систематизовано виклад методологічних та організаційних напрямів розвитку та вивчення гастрономічного туризму в Україні та світі. Проаналізовано зміст поняття «гастрономічний туризм», охарактеризовано систему класифікації, виокремлено типи цього туризму. Послідовно розкрито питання міжнародних та внутрішніх, в Україні, гастро-турів, охарактеризовано маршрути, дегустацію та інші об’єкти інтересу учасників подорожей з гастрономічною метою. Узагальнено потенціал та чинники розвитку національної кухні в Україні, регіональної в країнах Європи та Азії.

Мальська М. П. Гастрономічний туризм : Навч. Посіб. / М. П. Мальська та ін. К. : Каравела, 2024. 304 с.


Д

Друга іноземна мова за професійним спрямуванням

Німецька мова. Граматичний практикум: збірник граматичних вправ для високого рівня

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Бєлозьорова О. М. Німецька мова. Граматичний практикум: збірник граматичних вправ для високого рівня / О. М. Бєлозьорова, С. М. Корінь. 3-тє вид. випр.. і доповн. Харків: Ранок, 2018. 320 с.

Граматичний практикум містить вправи різного ступеня складності, таблиці, які допоможуть зрозуміти та сформулювати правила німецької граматики, і тести з ключами для перевірки та самоконтролю. Посібник складено відповідно до програми одинадцятирічної школи з урахуванням вікових особливостей учнів. Він сприятиме більш повному обробці граматичного матеріалу учнями в школі та вдома. Для учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл, незалежно від їх профілю, вчителів німецької мови і всіх, хто вивчає німецьку.


Е

Еколого-економічні та правові основи сучасного суспільства

 

Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Економічна теорія» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти усіх форм навчання за освітньо-професійними програмами економічних спеціальностей

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Економічна теорія» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти усіх форм навчання за освітньопрофесійними програмами економічних спеціальностей / Укладач: Артеменко Л. Б. Тернопіль: ТНТУ. 2022. 88 с.

Економіка (профільний рівень): підпучник для 11 класу закладів загальної середньої освіти

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Навчальне видання містить теоретичні і прикладні матеріали, які розкривають сутність економічних процесів і явищ на рівні підприємства і загальнодержавної економіки в умовах глобалізації / Криховець-Хом’як Л.Я., Длугопольський О.В, Вірковська А.А. Економіка (профільний рівень): підпучник для 11 класу закладів загальної середньої освіти. Тернопіль: Астон, 2019. 296 с.

Правознавство (профільний рівень): підпучник для 11 класу закладів загальної середньої освіти

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Електронна версія чинного підручника з правознавства (профільний рівень) для 11 класу закладів загальної середньої освіти авторів Васильків І. Д., Кравчук В. М., Бурак В. А., Марін О. К., Волошкевич Г. А., Попова Н.О., Хлипавка Л. М., Іващенко В. А. Тернопіль: Астон, 2019. 312 с.

Правознавство (профільний рівень): підпучник для 10 класу закладів загальної середньої освіти

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Наровлянський О. Д. Правознавство (профільний рівень): підруч. для 10 кл. зак. заг. серед. освіти. Київ: Грамота, 2018. 272 с.

Правознавство (профільний рівень): підпучник для 11 класу закладів загальної середньої освіти

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Філіпенко Т.М. Правознавство (профільний рівень): підруч. для 11 кл. зак. заг. серед. освіти. Київ: Генеза, 2019. 384 с.  освіти. Київ: Грамота, 2018. 272 с.

Основи правознавства. Навчальний посібник для здобувачів освіти неюридичних спеціальностей

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Навчальний посібник “Основи правознавства” відповідає чинній програмі як з вибіркового, так і з нормативного ОК “Основи правознавства”, яку включено до навчального плану освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів усіх неюридичних спеціальностей. У доступній, стислій формі викладено опорні конспекти з теорії держави і права та основних галузей права України. Контроль для ефективної перевірки рівня засвоєних знань із використанням представлених тестових завдань організовується на платформі moodle.

Основи правознавства : навч. посіб. для здобувачів освіти неюрид. спец. / уклад.: Світлана Євгенівна Булавіна, Юрій Петрович Крисюк, Ольга Михайлівна Юхимюк; за заг. ред. д.ю.н., проф. М. М. Яцишина. – 3-тє вид., зі змінами та доповн. – Луцьк : Вежа-Друк, 2023. – 196 с.


Економіка, організація і планування діяльності туристичних підприємств

Маркетинг в туризмі : Навчальний посібник

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Цвілий С.М. Маркетинг в туризмі : Навчальний посібник. / С. М. Цвілий, Т. С. Кукліна, В. М. Зайцева. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2022. 260 с.

Навчальний посібник «Маркетинг в туризмі» передбачає системне викладення концепцій маркетингу,маркетингу послуг,маркетингового менеджменту в туристичній сфері. У навчальному посібнику викладено положення, що розкривають сутність маркетингу в туристичній сфері, та основні інструменти, які необхідні маркетологу для успішної реалізації знань для проведення ситуаційного, оперативного та тактичного аналізу, розв’язання практичних завдань для оцінки становища підприємства на туристичному ринку, аналізу ефективності рішень щодо сегментування та позиціонування туристичних продуктів підприємства у конкретному сегменті ринка, розробки стратегії зростання підприємства, управління портфелем бізнесу, асортиментом послуг, продуктового «міксу», каналів розподілу, просування, ціноутворення, конкурентних стратегій тощо. Навчальний посібник призначено для викладання дисципліни«Маркетинг в туризмі» в галузі знань 24 Сфера обслуговування, а також для навчання студентів спеціальності 242 Туризм, на туристських факультетах закладів вищої освіти України.

Менеджмент з туризму: конспект лекцій.

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Менеджмент з туризму: конспект лекцій. Для здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 242 «Туризм» за усіма формами навчання / Укладач О. В. Поступна. Х.: НУЦЗУ, 2020. 235 с.

Конспект лекцій розроблено для самостійного опрацювання лекцій-ного матеріалу студентами, які навчаються за спеціальністю 242 «Туризм» з метою виконання робочої програми навчальної дисцип-ліни «Менеджмент з туризму». Видання побудовано відповідно до структури навчальної дисципліни: змістові модулі, лекційний матеріал, теми і плани практичних занять, те-рмінологічний словник, список рекомендованої літератури. Розглядають-ся теоретико-методологічні засади управлінського процесу, базові функ-ції менеджменту та туристична діяльність як об’єкт управління. Для здобувачів вищої освіти туристичних спеціальностей, науково-педагогічних і педагогічних працівників, фахівців сфери туризму, інших зацікавлених осіб, які займаються плануванням та організацією відпо-чинку та туризму. Рис. 19. Табл. 13. Бібліогр.: 77 назв.

Менеджмент туристичної індустрії: підручник у 3-х Частинах

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Менеджмент туристичної індустрії: підручник у 3-х частинах / Руденко В.П., Вацеба В.Я., Підгірна В.Н., Цепенда М.В. та ін. Чернівці: Чернівецький національний університет, 2019. 440 с.

У запропонованому виданні викладені основи менеджменту приро- доохоронної діяльності, що передбачає організацію системи суспільних заходів у двох взаємопов’язаних і нерозривних найважливіших сферах: з одного боку, у пізнанні, цілеспрямованому формуванні та управлінні складними природно-ресурсними процесами та тенденціями, з другого боку, у здійсненні збалансованого керування природоохоронними під- приємствами та природо користувачами. Для студентів та викладачів вищих навчальних закладів.

Менеджмент у туризмі

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Мандюк Н. Л. Менеджмент у туризмі : навч. посібник / Н. Л. Мандюк, А. М. Манько. Львів : ЛНУ ім. Івана Франка, 2022. 198 с.

У навчальному посібнику “Менеджмент у туризмі” системно вик- ладено основні поняття менеджменту і специфіки проведення управ- лінської діяльності в туристичній сфері. Проведено розгляд і детальну характеристику функцій менеджменту. Вирішено завдання визначен- ня основ процесу управління, ефективного застосування інструментів і методів менеджменту на підприємствах туристичного профілю, ви- значено специфіку роботи туристичних підприємств в умовах зовніш- нього середовища, формування комплексу менеджменту. Навчальний посібник розроблений для студентів та викладачів вищих навчальних закладів спеціальностей туристичного і економіч- ного спрямування та спеціалістів у сфері менеджменту.

Менеджмент у туризмі. Курс лекцій.

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Менеджмент у туризмі. Курс лекцій. Навчальне видання (навчальний посібник) Закарпатського угорського інституту ім. Ф.Ракоці ІІ. / Укладав і редагував: Галина Щука. Берегове: ЗУІ ім. Ф.Ракоці ІІ, 2021. – 236 с. (українською мовою)

Навчальний посібник призначено для ефективного засвоєння програмного матеріалу та самостійної роботи студентів денної та заочної форм навчання, рівень вищої освіти: перший (бакалаврський), спеціальності 242 «Туризм» Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. У посібнику матеріал викладено у логічній послідовності у відповідності до освітньо-професійної програми, навчального плану та робочої програми навчальної дисципліни «Менеджмент у туризмі».

Менеджмент туристичної галузі

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

У підручнику розглядаються теоретичні та методичні питання сучасних теорій менеджменту та маркетингу, зорієнтованих на напрямках національного і міжнародного туризму. В матеріалах підручника комплексно висвітлено питання управлінської діяльності в організаціях сфери туризму, у тому числі на регіональному рівні (на прикладі Херсонської області). Видання відповідає освітньо-професійним програмам з менеджменту і маркетингу з урахуванням їх спеціалізацій у туристичній діяльності. Розраховано на студентів, магістрів, аспірантів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, викладачів і фахівців з напрямків менеджменту і маркетингу у туристичній діяльності.

Білоусов О.М., Лугінін О.Є., Морозова О.С., Соколова Л.В. Менеджмент туристичної галузі : підручник. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2020. 580

Управління якістю в туризмі

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Метою кожного підприємства є прагнення здобути на вітчизняному, європейському чи світовому ринку ключову позицію через ПОПИТ на свої продукти та послуги. Реалізація цієї мети для більшості українських підприємств передбачає підвищення ефективності управління. Загострення конкуренції на ринку продукції й послуг, динамічні зміни в оточенні підприємства, як у сфері вимог і сподівань споживачів, так і законодавчого, політичного, економічного, суспільного середовища, і вимагає швидкого пристосування підприємства до нових умов. Підприємство має задовольняти не лише потреби своїх клієнтів, а й вимоги і сподівання багатьох інших суб'єктів, а саме: співвласників, акціонерів, працівників, постачальників, банків, страхових компаній тощо. У цій ситуації необхідно зважати на те, що дуже часто вимоги і сподівання згаданих суб'єктів є суперечливими. Від так виникає потреба застосування принципів оптимізаціїз використанням відповідних інструментів — управління ризиком, управління конфліктами тощо.

Кудла Н. Є. Управління якістю в туризмі: підруч. К. : ЦУЛ, 2024. 328 с.

Менеджмент туризму : Навчальний посібник

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Навчальний посібник призначено для студентів ЗВО денної та заочної форм освіти, які навчаються за спеціальністю «Туризм», «Економіка» та «Менеджмент» зі спеціалізації у сфері туризму, і може бути корисним викладачам та фахівцям з туристичної діяльності. У навчальному посібнику висвітлюються теоретичні основи менеджменту туризму та основні поняття туризму як управлінських категорій; розглядаються управлінські процеси на підприємствах сфери туризму та рекреації. Всі розділи містять контрольні питання, практичні завдання, тести та питання для обговорення.

Менеджмент туризму : Навчальний посібник. / Т. В. Шелеметьєва, С. В. Гресь-Євреінова. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2022. – 216 с.

Маркетинг туризму

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Маркетинг туризму : підручник / Г. Б. Мунін, В. О. Лук'янов, В. В. Гарагонич. К. : Кондор, 2023. 430 с.

Даний підручник створений у зв'язку з підготовкою туристичної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро~2012». У підручнику розглянуті теоретичні та методичні питання і принципи формування маркетингової діяльності в сфері туризму на основі маркетингової теорії і практики сучасного ведення бізнесу. Проаналізована поведінка споживача, та механізми розробки і прийняття рішень у туристичній сфері, доведена необхідність використання сучасних методів маркетингової стратегії. Навчальний посібник призначений для студентів та аспірантів, науковців та спеціалістів, що працюють в сфері управління, реклами, маркетингу, франчайзингу, колсалтингу та інвестицій в туристичний галузі. Підручник написаний згідио державно-освітнього стандарту та сучасиих вимог туристичного бізнесу в Україні і сприятиме підвишенню рівня обслуговування туристів.

Економіка підприємства: теорія і практикум

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Економіка підприємства: теорія і практикум (За редакцією доц. Міценко Н.Г., доц. Ященко О.І.): Навчальний посібник. Львів: "Магнолія 2006", 2016. 688 с.

Дисципліна “Економіка підприємства” вивчає процес господарської діяльності підприємства як суб’єкта господарювання та первинної ланки національної економіки. Вона належить до дисциплін циклу природничо-наукової та загальноекономічної підготовки студентів за фаховим спрямуванням “Економіка та підприємництво”, відповідно спеціальностей “Економіка підприємства”, “Облік і аудит”, “Маркетинг”, “Банківська справа”, “Фінанси”, “Економічна кібернетика”. Основна мета дисципліни –формування теоретичних та прикладних знань з основних розділів і тем економіки підприємства, розвиток навичок щодо організації та досягнення високої результативності господарювання підприємства як первинної господарської ланки суспільного виробництва. Знання з даної дисципліни будуть слугувати базою для накопичення майбутніми фахівцями знань, навичок та умінь з інших економічних дисциплін.

Економіка туризму

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Якименко-Терещенко Н. В., Чайка Т.Ю., Мартинова В.В. Економіка туризму: навч. посібник. Харків: Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т., 2024. 185 с. [Електронний ресурс]

У навчальному посібнику розкрито теоретичні положення та актуальні практичні питання економіки туризму на сучасному етапі економічного розвитку. Проаналізовано роль і місце туризму в економічній системі країни, визначено механізм функціонування туристичного ринку та організаційно-економічні основи туристичного бізнесу; досліджено туристичне підприємство як відкриту соціально-економічну систему. Матеріал надає розуміння структури та напрямків управління елементами економічного потенціалу суб‘єктів туристичного бізнесу. Наведено характеристику витрат і доходів туристичних підприємств, основних методів та стратегій ціноутворення. Навчальний посібник розрахований на здобувачів вищої освіти спеціальності «Туризм і рекреація» усіх форм навчання, а також широке коло читачів для ознайомлення з економічними засадами функціонування суб‘єктів туристичного бізнесу

Організація та планування діяльності туристичних підприємств: теорія та практика

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Мальська М. П. Організація та планування діяльності туристичних підприємств: теорія та практика: навч. посіб. К. : ЦУЛ, 2021, 248 с.

В посібнику викладений зміст лекційного матеріалу курсу «Організація та планування діяльності туристичних установ». Посібник розкриває зміст проведення планування на туристичних фірмах. Поглиблює теоретичні знання та методологічну основу здійснення техніко-, економіко- та бізнес-планування на туристичних підприємствах. Також практичні завдання допоможуть студентам оволодіти теоретичними знаннями на практиці. Для студентів вищих навчальних закладів, які готуються працювати в сфері туризму, а також усіх зацікавлених фахівців, які займаються організацією, плануванням і управлінням туристичним господарством

Менеджмент готелю. Економіко-організаційні аспекти. Навчальний посібник

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Роглєв Х. Й., Драпушко Р. Г., Гарагонич В. В, Менеджмент готелю. Економіко-організаційні аспекти. Навчальний посібник / Під. Заг. ред.. Мунін Г. Б. К. : Кондор, 2024. 443 с.

Даний навчальний посібник створений у зв'язку з підготовкою туристичної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012». У посібнику розглянуті сучасні концепції управління бізнесом, що базуються на теоретичних та практичних засадах сучасного менеджменту, та економіко-організаційних аспектах управління готелем. Він дозволяє фахівцям різного рівня одержати знання з управління різними підрозділами готельного бізнесу, вміло будувати підструктури і колектив, планувати свої дії відповідно до нових вимог, приймати найбільш оптимальні управлінські рішення. Навчальний посібник призначений для студентів та аспірантів вузів, науковців та фахівців готельного менеджменту, написаний відповідно до державно-освітнього стандарту та сучасних вимог управління готельним бізнесом в Україні


І

Іноземна мова за професійним спрямуванням

Англійська мова туристичної індустрії English in the tourism industry

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Хистова Л.М. Кравченко В.О English in the tourism industry: підручн. Для вищ. Навч. закл. К.: Київ. Нац..торг.-екон.ун-т, 2016. 321 с.

Підручник "English in the Tourism Industry" призначено для студентів, які опановують спеціальності, пов"язані з туристичною індустрією та готельно-ресторанним бізнесом, а також для тих, хто бажає вдосконалити свої знання з англійської мови професійного спрямування.

Successful writing intermediate

[Друкований екземпляр знаходиться на цикловій комісії]

Successful Writing Intermediate provides a thorough preparation for the different types of writing necessary for students at intermediate level. The book prepares students to write all types of composition, including descriptive, discursive, narrative, reports, articles, letters, emails, transactional letters/emails and reviews. Each unit starts with a listening activity to stimulate the students' interest. The lead-in is followed by theory, plans and full-length model compositions which help students produce successful pieces of writing. The Revision and Extension section includes a full range of composition types for students to analyse.

 

Successful writing upper-intermediate

[Друкований екземпляр знаходиться на цикловій комісії]

Successful Writing Upper-Intermediate provides a thorough preparation for the different types of writing necessary for students at upper-intermediate level. The book also focuses on the needs of students wishing to sit the Cambridge FCE examination and prepares students to write all types of composition, including descriptive, argumentative, discursive, narrative, reports, articles, letters, transactional letters and reviews. Each unit starts with listening to stimulate the students' interest. The lead-in is followed by theory, plans and full-length model compositions which help students produce successful pieces of writing.

Robin Walker and Keith Harding. Oxford English for careers. Tourism 1.

[Друкований екземпляр знаходиться на цикловій комісії]

Robin Walker and Keith Harding. Oxford English for careers. Tourism 1. Student’s book. – Oxford University Press, 2007 – 144c.

Англійська мова професійного спрямування

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Олейнікова О. М. Англійська мова професійного спрямування Львів: Новий Світ -2000, 2023. 180 с.

Посібник містить словник по темах програми, тематичні тексти та зразки ділових листів для перекладу, діалоги, скорочені тексти для переказу. Після лексичних та граматичних вправ подано короткий довідник з граматики англійської мови, а також шість варіантів контрольних робіт з тестами, які студенти можуть виконувати під час занять або самостійно.


Інформаційні системи та технології в туризмі

Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному та готельному бізнесі

Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: підруч.

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Скопень М. М. та ін. Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: підруч. К. : Видавництво «Ліра-К», 2022. 764 с.

Викладено сутність та характеристику інформаційних систем і технологій, практикум розв’язування на платформі офісного (Microsoft Office 2010) та спеціалізованого (Opera Enterprise Solution, Мой Отель, 1С: Підприємство 8.2.) програмного забезпечення, глобальних дистриб’юторних систем бронювання (Amadeus, Calileo) та систем on-line бронювання (Vitiana). А також інших систем (ТІТБІТ) в сучасних умовах функціонування підприємств готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Підручник дозволить читачеві сформувати достатньо повне уявлення та отримати професійні навички із застосування офісних та спеціалізованих систем і технологій у галузі. Розрахований на студентів усіх форм навчання спеціальностей Комп’ютерні науки та інформаційні технології, Інженерія програмного забезпечення, Готельно-ресторанна справа, Туризм, Менеджмент, Маркетинг, Облік і оподаткування вищих навчальних закладів. Може бути корисним для студентів інших спеціальностей, викладачів і фахівців підприємств готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, а також використаним для заочної і дистанційної форм навчання.


Історія України та національної культури

Історія України.

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

О. Бойко. Історія України. 8-ме видання. Київ. ВЦ "Академія". 2021 641 с.

Цьому виданню підручника «Історії України», як і попереднім, притаманні концептуально-смислова самодостатність, аналітичність, науково коректне мислення, виважений виклад дискусійних проблем і лаконічне слово автора. Системний погляд на події та явища, врахування новітніх досягнень історичної науки, залучення відомостей і фактів з раніше недоступних джерел, розкриття передумов і причин неоднозначного сприйняття суспільством, історичною наукою деяких подій і явищ надає йому сили обізнаного і розсудливого співрозмовника для кожного, хто зацікавлений пізнати історичний шлях України і здобути цілісне його розуміння.

Історія України: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів.

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Олійник М., Ткачук І. Історія України: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів. 3-тє видання, виправлене та доповнене. Львів: Видавництво «Новий Світ- 2000», 2021. 264 с.

Посібник покликаний стимулювати творчу самостійну роботу студента з підручниками, довідниками, монографіями тощо з історії України.

Історія української культури

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Історія української культури [текст] Навч. посіб. / За ред. О. Ю. Палової - 2-ге вид. перероб. та доп. - К.: "Центр учбової літератури". 2018. - 340 с.

Навчальний посібник "Історія української культури" репрезентує теоретичну реконструкцію генези української культури, закономірності і тенденції її розвитку. До кожної теми подано запитання для самоконтролю знань, список рекомендованої літератури, словник термінів, тематику індивідуальних завдань для самостійної роботи студентів та теми рефератів. Посібник рекомендовано викладачам, студентам, усім, хто цікавиться феноменом української культури.

Нариси з новітньої історії України

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Бойко О. Д. Нариси з новітньої історії України /Навчальний посібник. К.: Кондор, 2023. 357 с.

Посібник знайомить читачів з різними підходами до оцінки модернізаційних процесів 1985-1991 р.р., з альтернативними концепціями та моделями виходу з кризи. Висвітлено низку сюжетів, що з недостатньою повнотою викладені в навчальній та науковій літературі або ж узагалі раніше не були предметом вивчення, органічно поєднано матеріали численних історичнихджерел та результати сучасних наукових досліджень. Призначено для студентів вищих навчальних закладів, науковців, учителів, усіх, хто цікавиться новітньою історією України.


К

Курортологія

Курортологія та курорти України : навч. посіб.

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Курортологія та курорти України : навч. посіб. для самостійної роботи студентів VI курсу медичних факультетів при підготовці до практичних занять з навчальної дисципліни «Медична реабілітація» / уклад. С. М. Малахова, О. О. Черепок, Н. Г. Волох. Запоріжжя : ЗДМУ, 2019. 105 с.

Навчальний посібник з навчальної дисципліни «Медична реабілітація» складено відповідно до Робочої програми з дисципліни «Медична реабілітація», освітньо-професійної програми підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» напряму 1201 «Медицина» спеціальності 7.12010001 «Лікувальна справа», 7.12010002 – «Педіатрія» на підставі типової програми з цієї ж дисципліни, затвердженої МОЗ України «06» червня 2017 р. та за навчальним планом, затвердженим наказом МОЗ України 23.07.2007р. №414 «Про затвердження та введення в дію нового навчального плану підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст» професійної кваліфікації «Лікар» у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівнів акредитації України за спеціальностями «Лікувальна справа», «Педіатрія», «Лікувально-профілактична справа» зі змінами та доповненнями.

Рекреалогія та курортна справа: Навчальний посібник для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Туризм».

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

У навчальному посібнику розглянуто теоретичні положення рекреалогії та курортології, практичні рекомендації щодо організації санаторно-курортного лікування. Посібник містить інформацію про природні лікувальні ресурси та їх використання у санаторно-курортному лікуванні, систему курортно-оздоровчих закладів та їх можливості у відтворенні здоров‘я.

Рекреалогія та курортна справа: Навчальний посібник для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Туризм». / А. В. Віндюк, Д. Д. Гурова, О. М. Корнієнко. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2022. – 268 с.

Курортологія: історичні, організаційні та клінічні аспекти: монографія

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

За ред.. Килівника В. С. Курортологія: історичні, організаційні та клінічні аспекти: монографія / В. С. Килівник, О. В. Гладкий, А.О. Голяченко, Ю.Й. Рудий, І. В. Руда / за заг. ред. В. С. Килівника. К. ЦУЛ, 2021, 232 с.

В роботі висвітлено теоретичні та практичні засади курортології і санаторно-курортного лікування. Видання призначено для студентів та інтернів медичних ВНЗ, практикуючих лікарів різних спеціальностей, усіх тих, хто цікавить історичними, організаційними та клінічними аспектами розвитку курортології.



Сторінка:  1  2  3  (Далі)
  Все